Sounds like a cold drill motor - Victory Forums - Victory Motorcycle Forum
» Insurance
» Sponsors
» Our Partners
»ATV Reviews
»Motorcycle Games
Go Back   Victory Forums - Victory Motorcycle Forum > Victory Motorcycles > Victory V92C

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-24-2012, 08:19 PM   #1
lawnstriper
Senior Member
 
lawnstriper's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: South central , PA
Posts: 230
Default Sounds like a cold drill motor

Ok, anyone ever try to run an electric drill that is metal bodied and is ice cold. If so, you know that ugly screeching/vibration sound it makes when it is cold. Well, that sound is coming from my V92C on deceleration in this weeks 50* weather. Ever heard of this anyone?
lawnstriper is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-24-2012, 11:10 PM   #2
BBob
Lifetime Premium
 
BBob's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Western Arizona
Posts: 5,281
Garage
Default

Kinda sounds like a starter gear has a bad bearing.

Funny thing about Vic's is the starter gear is always engaged unlike a car or most other bikes I know of. It's basically a ratchet type thing that engages when the starter spins but just spins after the motor is started.

This why a lot, if not all, Vic's have that funny sound after turning the bike off sometimes. Not all the time; just sometimes. It's the motor turning the stater after it stops and turns backwards sometimes.

It's normal for Vic's until the bearing goes bad.

Pull the starter and check it out.
BBob is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2012, 11:35 PM   #3
lawnstriper
Senior Member
 
lawnstriper's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: South central , PA
Posts: 230
Default

Thanks for the reply Bbob , I was hoping it wasn't the tranny that these bikes are known for . I will have that starter checked out when I get a minute. Have you ever heard an old drill do that when it is cold? Kinda weird sounding .
Didn't find anyone with tranny issues describe this sound so I am hoping it isn't that. Thanks again
lawnstriper is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2012, 11:45 PM   #4
BBob
Lifetime Premium
 
BBob's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Western Arizona
Posts: 5,281
Garage
Default

What year is your bike?

Before someone rags on your for it; it's a good idea to put the year and model of your bike in your sig line if you are going to ask questions.
BBob is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2012, 12:16 AM   #5
lawnstriper
Senior Member
 
lawnstriper's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: South central , PA
Posts: 230
Default

It is an 01 V92C , I will try to put up pics later
__________________
2001 V92C(sold)
2004 Kingpin
lawnstriper is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2012, 12:21 AM   #6
lawnstriper
Senior Member
 
lawnstriper's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: South central , PA
Posts: 230
Default

http://www.victoryforums.com/attachm...1&d=1353824380
Attached Images
File Type: jpg image.jpg (55.8 KB, 38 views)
__________________
2001 V92C(sold)
2004 Kingpin
lawnstriper is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2012, 12:23 AM   #7
BBob
Lifetime Premium
 
BBob's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Western Arizona
Posts: 5,281
Garage
Default

If I'm not mistaken; the trans issue was solved before the 2001 model year came out.

Maybe Tim or one of the other early Vic riders will see this thread and verify or correct me.
BBob is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2012, 12:24 AM   #8
lawnstriper
Senior Member
 
lawnstriper's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: South central , PA
Posts: 230
Default

Guess I will try a different one , that one is sideways
Attached Images
File Type: jpg image.jpg (55.1 KB, 31 views)
__________________
2001 V92C(sold)
2004 Kingpin
lawnstriper is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2012, 10:53 AM   #9
lawnstriper
Senior Member
 
lawnstriper's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: South central , PA
Posts: 230
Default

Not sure if the Cush drive completely solved the trans issues or not . Any one know the answer or have problems with an 01 tranny? There are lots of threads on this but can't find anyone saying their 01 failed.


Sent from my iPhone using Motorcycle.com Free App
__________________
2001 V92C(sold)
2004 Kingpin
lawnstriper is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2012, 11:30 AM   #10
gibson
Lifetime Premium
 
gibson's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: North east Indiana
Posts: 1,013
Default

Attachment 8947 just do it right and it will look right..

Last edited by gibson; 08-02-2013 at 04:17 AM.
gibson is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 04:36 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum HD LiveWire Forum