Check engine light - Victory Forums - Victory Motorcycle Forum
» Insurance
» Sponsors
» Our Partners
»ATV Reviews
»Motorcycle Games
Go Back   Victory Forums - Victory Motorcycle Forum > Victory Motorcycles > Victory Tech and Performance Section

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-30-2012, 07:19 PM   #1
Bmcotto
Junior Member
 
Bmcotto's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: San Diego
Posts: 20
Default Check engine light

I'm lost! Have a 2004 Vegas. Bike runs fine and starts up fine. No eng light on when in neutral. Shortly after I put it into first it comes on and stays on. When I shut the bike off and start it back up it's off again. Put it in gear again and light comes back. Any ideas what it could be?
Bmcotto is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-31-2012, 01:55 AM   #2
atomicdog
Member
 
atomicdog's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: San Diego
Posts: 48
Garage
Default

I don't know how different 2004 is from 2012... but the 2012 manual talks about being able to find the engine error code by pressing the mode button and reading it from the instrument cluster.

Code:
1. If the error codes are not displayed, use the
mode button to toggle until “Ck ENG” displays
on the main line of the display.
2. Press and hold the mode button to enter the
diagnostics code menu.
3. Record the three numbers displayed in the gear position, clock and odometer displays.
4. Press and release the mode button to advance to the next error code.
5. Press and hold the mode button to exit the diagnostics code menu.
6. See an authorized VICTORY dealer for code details and diagnosis.
atomicdog is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2012, 08:08 AM   #3
06vitory
Senior Member
 
06vitory's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Clovis California
Posts: 207
Default

Check your battery connections that they are clean and tight. Check ground wire to frame clean and tight. If that is all good have battery checked. A lot of the time when the check engine light comes on it is the battery going bad.
__________________
2006 Kingpin Deluxe
Stage 1 pipes
Dunlop D407 & D408 tires
06vitory is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2012, 11:01 AM   #4
Bmcotto
Junior Member
 
Bmcotto's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: San Diego
Posts: 20
Default

I'm thinking maybe idle speed. Noticed this morning as long as when I put it in gear and start driving and not sitting it doesn't come on. If I sit at a light with it in first and not moving it comes on. If I go to neutral at the light before I stop and not have it in gear it doesn't come on. Any ideas? Do I need to adjust the idle speed?
__________________
2004 Victory Vegas
Karl Otto
Bmcotto is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2012, 11:03 AM   #5
Bmcotto
Junior Member
 
Bmcotto's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: San Diego
Posts: 20
Default

Atomicdog.....I don't have a mode display. So I can't do that. Thanks for the idea though. 06 ya I checked all the battery connections and they are good. I'll get the battery checked out to see if that is it.
__________________
2004 Victory Vegas
Karl Otto
Bmcotto is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2012, 08:34 PM   #6
06vitory
Senior Member
 
06vitory's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Clovis California
Posts: 207
Default

Have your battery tested. If it's more than a couple years old it may test weak and need to be replaced. If the battery test good then you need to perform a voltage test. I wouldn't mess with idle speed untill you rule out the charging system. Your repair manual will have the test procedure. If you don't have a manual use search window on this forum I'm sure it is listed.
__________________
2006 Kingpin Deluxe
Stage 1 pipes
Dunlop D407 & D408 tires
06vitory is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2012, 05:39 AM   #7
Vicbuilder
Senior Member
 
Vicbuilder's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Central Iowa
Posts: 383
Default

Sounds like the speed sensor needs replaced. Also try the Throttle Reset Procedure.
__________________
Rylan Vos
The Vic Shop, Inc
(515)-339-4313
Vicbuilder is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2012, 07:30 PM   #8
Bmcotto
Junior Member
 
Bmcotto's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: San Diego
Posts: 20
Default

Throttle body reset didn't fix it. Spend sensor? My speedo reads fine. Is that a sign the it is going bad?
__________________
2004 Victory Vegas
Karl Otto
Bmcotto is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2012, 07:34 PM   #9
Vicbuilder
Senior Member
 
Vicbuilder's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Central Iowa
Posts: 383
Default

Quote:
Originally Posted by Bmcotto View Post
Throttle body reset didn't fix it. Spend sensor? My speedo reads fine. Is that a sign the it is going bad?
Could be. That's a very common code to throw as the sensors were finicky. Checking the codes takes all of 5 minutes if you have a dealer close, then you wouldn't have to take shots in the dark.
__________________
Rylan Vos
The Vic Shop, Inc
(515)-339-4313
Vicbuilder is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2012, 08:18 PM   #10
Bmcotto
Junior Member
 
Bmcotto's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: San Diego
Posts: 20
Default

Ya I am goin to run by a dealership tomorrow. Tired of shooting in the dark. Can't even find a auto parts store that will do a voltage check on my battery. So goin to make a trip to a dealer. Thanks for the advice guys! Stay up!
__________________
2004 Victory Vegas
Karl Otto
Bmcotto is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 12:53 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum HD LiveWire Forum Ninja H2 Forum Ducati Scrambler Forum