2017 Vision wont turn over? - Victory Forums - Victory Motorcycle Forum
 3Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
post #1 of 16 (permalink) Old 05-02-2017, 09:07 AM Thread Starter
Senior Member
 
Tony.v's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Edmonton, Alberta, Canada
Posts: 348
Default 2017 Vision wont turn over?

As you know I just got a 2017 Vision, this morning it would not start. all lights and everything come on, no error code shows up but the starter motor wont engage not even a click.
The kill switch is normal and Im pulling in the clutch handle. The battery indicates a charge of 14v

Thoughts?

2017 Victory Vision Gloss black
1996 Kawasaki Voyager XII (sold)
1981 Kawasaki GPz550 (sold)

My YouTube channel with some great ride videos https://www.youtube.com/channel/UCZQ...zKe8NanTYPyiiA
Tony.v is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 16 (permalink) Old 05-02-2017, 09:19 AM
Super Moderator
 
broggyr's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Naugatuck, CT
Posts: 6,308
Garage
Default

Does your fuel pump prime?



2013 XCT, Boardwalk Blue w/ Vicwrapz
S&S Cams, Lloydz filter & ATS +5, PCV, UD pulley, Alto Red Eagle clutch plates
Madstad Windshield, 5000K HID, TriOvals, Memphis Shields wings, Ultimate seat
JVC KD-X35MDT, PBR300X4, Polk DB6502, DaytonAudio ND140-4 rear
HyperLites, LED driving lights, Lloydz dyno 105+H and 117+T
Arlen Ness blinkers, KlockWerks KlipHanger bars, Avon grips

Spectro Golden 4 20w40 for Victory L.SG424, Kury Sabertooth LEDs
THE FEW, THE PROUD, THE OBSCURE. TTWFO2
broggyr is offline  
post #3 of 16 (permalink) Old 05-02-2017, 09:20 AM Thread Starter
Senior Member
 
Tony.v's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Edmonton, Alberta, Canada
Posts: 348
Default

yes, it does

2017 Victory Vision Gloss black
1996 Kawasaki Voyager XII (sold)
1981 Kawasaki GPz550 (sold)

My YouTube channel with some great ride videos https://www.youtube.com/channel/UCZQ...zKe8NanTYPyiiA
Tony.v is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 16 (permalink) Old 05-02-2017, 09:21 AM
Super Moderator
 
broggyr's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Naugatuck, CT
Posts: 6,308
Garage
Default

Does the Vision have a kickstand sensor? I know my XCT doesn't...



2013 XCT, Boardwalk Blue w/ Vicwrapz
S&S Cams, Lloydz filter & ATS +5, PCV, UD pulley, Alto Red Eagle clutch plates
Madstad Windshield, 5000K HID, TriOvals, Memphis Shields wings, Ultimate seat
JVC KD-X35MDT, PBR300X4, Polk DB6502, DaytonAudio ND140-4 rear
HyperLites, LED driving lights, Lloydz dyno 105+H and 117+T
Arlen Ness blinkers, KlockWerks KlipHanger bars, Avon grips

Spectro Golden 4 20w40 for Victory L.SG424, Kury Sabertooth LEDs
THE FEW, THE PROUD, THE OBSCURE. TTWFO2
broggyr is offline  
post #5 of 16 (permalink) Old 05-02-2017, 09:23 AM Thread Starter
Senior Member
 
Tony.v's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Edmonton, Alberta, Canada
Posts: 348
Default

I dont know. Im sure it was in neutral the N was on the display but I will have to confirm that tonight.

2017 Victory Vision Gloss black
1996 Kawasaki Voyager XII (sold)
1981 Kawasaki GPz550 (sold)

My YouTube channel with some great ride videos https://www.youtube.com/channel/UCZQ...zKe8NanTYPyiiA
Tony.v is offline  
post #6 of 16 (permalink) Old 05-02-2017, 01:21 PM
Senior Member
 
visionjohnny's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: minnesota
Posts: 12,946
Default

have you checked the fuses up under the V

do the headlights go out when you push button. That would be a sign of bad power.


down behind battery is the 40 amp relay. with key on you should have power to one side. When you push button you should have power to both sides.
Attached Images
File Type: jpg colehearse_14.jpg (6.6 KB, 9 views)

2008 Vision
Mpls, MN.

Please add your state and model of bike you have. Click user CP @ top of page and then far left click edit signature. Thanks
visionjohnny is offline  
post #7 of 16 (permalink) Old 05-02-2017, 01:29 PM Thread Starter
Senior Member
 
Tony.v's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Edmonton, Alberta, Canada
Posts: 348
Default

There was no sign of the starter even trying, the lights and everything looked normal and strong. no dimming.
It was about 40F this morning but I doubt that would cause issues? The bike is stored in a garage and it started fine two days ago.

2017 Victory Vision Gloss black
1996 Kawasaki Voyager XII (sold)
1981 Kawasaki GPz550 (sold)

My YouTube channel with some great ride videos https://www.youtube.com/channel/UCZQ...zKe8NanTYPyiiA
Tony.v is offline  
post #8 of 16 (permalink) Old 05-02-2017, 01:49 PM
Super Moderator
 
broggyr's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Naugatuck, CT
Posts: 6,308
Garage
Default

Can't say I've heard of this before, but maybe it's the starter button itself?
Did you do any electrical work where you had to disconnect any wiring connectors?



2013 XCT, Boardwalk Blue w/ Vicwrapz
S&S Cams, Lloydz filter & ATS +5, PCV, UD pulley, Alto Red Eagle clutch plates
Madstad Windshield, 5000K HID, TriOvals, Memphis Shields wings, Ultimate seat
JVC KD-X35MDT, PBR300X4, Polk DB6502, DaytonAudio ND140-4 rear
HyperLites, LED driving lights, Lloydz dyno 105+H and 117+T
Arlen Ness blinkers, KlockWerks KlipHanger bars, Avon grips

Spectro Golden 4 20w40 for Victory L.SG424, Kury Sabertooth LEDs
THE FEW, THE PROUD, THE OBSCURE. TTWFO2
broggyr is offline  
post #9 of 16 (permalink) Old 05-02-2017, 01:57 PM Thread Starter
Senior Member
 
Tony.v's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Edmonton, Alberta, Canada
Posts: 348
Default

Ive literally had it out for only one 50mile ride since I got it from the dealership it has less than 100mi on the OD

It was damaged during delivery to me a month ago so I wonder if when they did repairs something got messed with....Im going to try once more this afternoon when I am home from work before I call them and make some noise.
broggyr likes this.

2017 Victory Vision Gloss black
1996 Kawasaki Voyager XII (sold)
1981 Kawasaki GPz550 (sold)

My YouTube channel with some great ride videos https://www.youtube.com/channel/UCZQ...zKe8NanTYPyiiA
Tony.v is offline  
post #10 of 16 (permalink) Old 05-02-2017, 02:05 PM
Super Moderator
 
broggyr's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Naugatuck, CT
Posts: 6,308
Garage
Default

I remember that. I wonder if the wire(s) are damaged.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro



2013 XCT, Boardwalk Blue w/ Vicwrapz
S&S Cams, Lloydz filter & ATS +5, PCV, UD pulley, Alto Red Eagle clutch plates
Madstad Windshield, 5000K HID, TriOvals, Memphis Shields wings, Ultimate seat
JVC KD-X35MDT, PBR300X4, Polk DB6502, DaytonAudio ND140-4 rear
HyperLites, LED driving lights, Lloydz dyno 105+H and 117+T
Arlen Ness blinkers, KlockWerks KlipHanger bars, Avon grips

Spectro Golden 4 20w40 for Victory L.SG424, Kury Sabertooth LEDs
THE FEW, THE PROUD, THE OBSCURE. TTWFO2
broggyr is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Victory Forums - Victory Motorcycle Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome