My tunes are.....under water? - Victory Forums - Victory Motorcycle Forum
 1Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
post #1 of 11 (permalink) Old 08-20-2016, 05:55 AM Thread Starter
Senior Member
 
PaiN's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: CT, USA
Posts: 4,018
Garage
Default My tunes are.....under water?

I've have a couple of older 30pin ipod devices I use for tunes. The old iphone I died and the ipod(s) corrupted. After about 2 months of fighting with the devices and iTunes I finally got my music back on two of the devices. When I hook them up and try to play the music comes out very muffled as if its under water. The more volume I add the worse the sound gets. Music through the iPod is unplayable at this point. The radio and weather band are sounding normal.
Anyone know what this issue is caused from and how to fix it? thanks

edit:
both music devices play perfectly through earbuds

PaiN's Rides on YouTube

"Living life is a great idea, but riding a motorcycle actually gives you a tool to do it..." -me
2013 Sunset Red Cross Country
Vic Tri-Oval Mufflers, Lloydz VM1-DR cams, AF, PC-V @112hp/113tq
Corbin Dual Tour seat, Klock Werks Klip Hanger bars, Vicwapz
Avon Contour grips, Kuryakyn Kinetic boards and rear SwingWings
Victory black LED headlight and Touring Pack, Madstad 9" windshield

Last edited by PaiN; 08-20-2016 at 06:07 AM.
PaiN is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 (permalink) Old 08-20-2016, 08:24 AM
Senior Member
 
roboots21's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Adams, MA
Posts: 236
Garage
Default

Quote:
Originally Posted by PaiN View Post
I've have a couple of older 30pin ipod devices I use for tunes. The old iphone I died and the ipod(s) corrupted. After about 2 months of fighting with the devices and iTunes I finally got my music back on two of the devices. When I hook them up and try to play the music comes out very muffled as if its under water. The more volume I add the worse the sound gets. Music through the iPod is unplayable at this point. The radio and weather band are sounding normal.
Anyone know what this issue is caused from and how to fix it? thanks

edit:
both music devices play perfectly through earbuds
I had a similar issue with plugging an iPod into my old truck. Plug it in, sounds very low volume and muffled. Turned out in my case on of the wires within the cord was not making a connection. You may have a bad wire. Being that it does it on both, my guess is it's something with the bike and not the iPod. If you can procure a new iPod wire, I'd start there.

**2012 Victory Cross Roads** Black Betty - 118 HP/122 TQ - Tuned by Lloydz
-- Lloydz Performance/PCV/Atom Bombs/UDP/Victory Stuff/1" Drop/Corbin/Accel/Mastiff Stick/Kuyrakyn/Stebel/HMD/Barnett/Ness/21" 'Gunner'/Avons --

**2008 Victory Vegas Jackpot** Black Beast
-- Lloydz Performance/Vic Swepts/RPW/KMPS/Ness/Avons/MBW/Kuryakyn/Custom Machined Bits --

2006 Victory Vegas - Spongebob (TRADED)
1982 Honda Magna V45 (SOLD)
roboots21 is offline  
post #3 of 11 (permalink) Old 08-20-2016, 08:25 AM
Lifetime Premium
 
NOEMTZ's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: TEXAS
Posts: 1,567
Garage
Default

Bad wire/connection somewhere.

www.noemtz.com
Parts & Accessories, Grips, Pegs,Tail Lights, Clear Signal Lenses, Clutch Cable Repair Kits, Custom Tank Badges, Brake Pads, Led Conversions and installation, 12 Volt Adaptors, Chrome, Dyna Beads Wheel Balancing, Heel Blades, Kickstand extensions and much more!

"I Would Rather Die On My Feet, Than Live On My Knees...Emiliano Zapata - 1910"
I DONT PICK SIDES, GO WITH THE FLOW, OR PUT UP WITH BULLSHIT.
I RELY SOLELY ON MYSELF, BEAUSE I HAVE MY OWN BACK. NOEMTZ - 2010
NOEMTZ is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 11 (permalink) Old 08-20-2016, 08:42 AM
Lifetime Premium
 
LILMAGS500's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Peoples Republic of Massachusetts
Posts: 9,684
Garage
Default

Definitely a wiring connection issue , mine did the same thing .

2014 Cross Country
2014 XC , Lloyds A/F , Timing Wheel +4 , PCV , Miller Mufflers , 1/4 Turn Throttle Ring , Dyno Tuned by KMC Powersports 98HP 113 TQ
LILMAGS500 is offline  
post #5 of 11 (permalink) Old 08-20-2016, 04:30 PM Thread Starter
Senior Member
 
PaiN's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: CT, USA
Posts: 4,018
Garage
Default

I was out riding with Broggy today.... will dig into it after I get my afternoon coffee in me.
roboots21 likes this.

PaiN's Rides on YouTube

"Living life is a great idea, but riding a motorcycle actually gives you a tool to do it..." -me
2013 Sunset Red Cross Country
Vic Tri-Oval Mufflers, Lloydz VM1-DR cams, AF, PC-V @112hp/113tq
Corbin Dual Tour seat, Klock Werks Klip Hanger bars, Vicwapz
Avon Contour grips, Kuryakyn Kinetic boards and rear SwingWings
Victory black LED headlight and Touring Pack, Madstad 9" windshield
PaiN is offline  
post #6 of 11 (permalink) Old 08-20-2016, 08:01 PM Thread Starter
Senior Member
 
PaiN's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: CT, USA
Posts: 4,018
Garage
Default

I cant see anything directly wrong with the wires. I wiggled the harnesses and connector while playing off the ipod. Doing this didn't make the sound quality change.

PaiN's Rides on YouTube

"Living life is a great idea, but riding a motorcycle actually gives you a tool to do it..." -me
2013 Sunset Red Cross Country
Vic Tri-Oval Mufflers, Lloydz VM1-DR cams, AF, PC-V @112hp/113tq
Corbin Dual Tour seat, Klock Werks Klip Hanger bars, Vicwapz
Avon Contour grips, Kuryakyn Kinetic boards and rear SwingWings
Victory black LED headlight and Touring Pack, Madstad 9" windshield
PaiN is offline  
post #7 of 11 (permalink) Old 08-20-2016, 10:41 PM
Lifetime Premium
 
Travis P's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,498
Default

Quote:
Originally Posted by PaiN View Post
I've have a couple of older 30pin ipod devices I use for tunes. The old iphone I died and the ipod(s) corrupted. After about 2 months of fighting with the devices and iTunes I finally got my music back on two of the devices. When I hook them up and try to play the music comes out very muffled as if its under water. The more volume I add the worse the sound gets. Music through the iPod is unplayable at this point. The radio and weather band are sounding normal.
Anyone know what this issue is caused from and how to fix it? thanks

edit:
both music devices play perfectly through earbuds

There is a small speaker setting in some iPods. Make sure it is turned off.
Travis P is offline  
post #8 of 11 (permalink) Old 08-21-2016, 07:40 AM
Member
 
Triride44's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: South Point, OH
Posts: 98
Default iPod problems.

Check the quick connects that are between the saddlebags and bike. Mine were full of dielectric grease. After cleaning them with contact cleaner my problem went away. Guess the dealer had applied too much during assembly and by my plugin them back in each time I removed the bag for tire pressure checks had pushed the excess into the socket causing poor electrical contact.

Black '11 XC, Vance & Hines Hi-Flow muflers,
Lloydz Air Filter & ATS (+4)
Dobeck AFR+ (Gen4)


"People Should Not Be Afraid of Their Governments
Governments Should Be Afraid of Their people".
V for Vendetta.
Triride44 is offline  
post #9 of 11 (permalink) Old 08-21-2016, 07:55 AM Thread Starter
Senior Member
 
PaiN's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: CT, USA
Posts: 4,018
Garage
Default

Quote:
Originally Posted by Travis P View Post
There is a small speaker setting in some iPods. Make sure it is turned off.
I'll look into this, thx

Quote:
Originally Posted by Triride44 View Post
Check the quick connects that are between the saddlebags and bike. Mine were full of dielectric grease. After cleaning them with contact cleaner my problem went away. Guess the dealer had applied too much during assembly and by my plugin them back in each time I removed the bag for tire pressure checks had pushed the excess into the socket causing poor electrical contact.
I've made sure the connections are solid but I'll take your advice and clean them because, I never have and they pick up lots of dirt from being outside.

PaiN's Rides on YouTube

"Living life is a great idea, but riding a motorcycle actually gives you a tool to do it..." -me
2013 Sunset Red Cross Country
Vic Tri-Oval Mufflers, Lloydz VM1-DR cams, AF, PC-V @112hp/113tq
Corbin Dual Tour seat, Klock Werks Klip Hanger bars, Vicwapz
Avon Contour grips, Kuryakyn Kinetic boards and rear SwingWings
Victory black LED headlight and Touring Pack, Madstad 9" windshield
PaiN is offline  
post #10 of 11 (permalink) Old 08-21-2016, 06:36 PM Thread Starter
Senior Member
 
PaiN's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: CT, USA
Posts: 4,018
Garage
Default

I quickly sprayed out the connections when I got home and there was a substantial improvement in sound quality. But the volume was low and when I turned it up got more static. So cleaning is barking up the right tree, I think I'll have to sit down with some Q-tips and really get in there, the connectors were black inside.

PaiN's Rides on YouTube

"Living life is a great idea, but riding a motorcycle actually gives you a tool to do it..." -me
2013 Sunset Red Cross Country
Vic Tri-Oval Mufflers, Lloydz VM1-DR cams, AF, PC-V @112hp/113tq
Corbin Dual Tour seat, Klock Werks Klip Hanger bars, Vicwapz
Avon Contour grips, Kuryakyn Kinetic boards and rear SwingWings
Victory black LED headlight and Touring Pack, Madstad 9" windshield
PaiN is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Victory Forums - Victory Motorcycle Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome