New error code... - Victory Forums - Victory Motorcycle Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
post #1 of 15 (permalink) Old 05-22-2017, 08:02 AM Thread Starter
Member
 
tcrider's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 55
Unhappy New error code...

I got the engine light again. This time the screen shows " ERR 0 3 520210" Can somebody help me understand what this means?

Last time I got the light I took the bike to dealer, but of course, light went out right before I arrive. They checked and said the computer showed that I have a stage 1 kit, but I dont, I debaffled the exhaust and the ECU thinks I have the stage 1. This new code stays on until I turn off the bike. Once I shut off it erases, but light still on, probably for a while.

Where can I get an error code sheet so I stop worrying about this? If this is a lean condition given to the debaffled exhaust , I plan on installing a fuel tuner to solve this issue.

Thanks in advance for your input...

Ride Safe.
2017 magnum
2008 vulcan 900(sold)
palm beach, fl.
tcrider is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 15 (permalink) Old 05-22-2017, 10:11 AM
Super Moderator
 
broggyr's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Naugatuck, CT
Posts: 6,368
Garage
Default

Quote:
Originally Posted by tcrider View Post
I got the engine light again. This time the screen shows " ERR 0 3 520210" Can somebody help me understand what this means?

Last time I got the light I took the bike to dealer, but of course, light went out right before I arrive. They checked and said the computer showed that I have a stage 1 kit, but I dont, I debaffled the exhaust and the ECU thinks I have the stage 1. This new code stays on until I turn off the bike. Once I shut off it erases, but light still on, probably for a while.

Where can I get an error code sheet so I stop worrying about this? If this is a lean condition given to the debaffled exhaust , I plan on installing a fuel tuner to solve this issue.

Thanks in advance for your input...
The few hits I saw on "Teh Google" referred to one of the O2 sensors.



2013 XCT, Boardwalk Blue w/ Vicwrapz
S&S Cams, Lloydz filter & ATS +3, PCV, UD pulley, Alto Red Eagle clutch plates
Madstad Windshield, 5000K HID, TriOvals, Memphis Shields wings, Ultimate seat
JVC KD-X35MDT, PBR300X4, Polk DB6502, DaytonAudio ND140-4 rear
HyperLites, LED driving lights, Lloydz dyno 105+H and 117+T
Arlen Ness blinkers, KlockWerks KlipHanger bars, Avon grips

Spectro Golden 4 20w40 for Victory L.SG424, Kury Sabertooth LEDs
THE FEW, THE PROUD, THE OBSCURE. TTWFO2
broggyr is offline  
post #3 of 15 (permalink) Old 05-22-2017, 06:09 PM
Senior Member
 
newj64's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Rhode Island
Posts: 328
Default

Sorry if it's in your signature, I can't see them from mobile. What year and do you have 02 sensors plugged in?
newj64 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 15 (permalink) Old 05-23-2017, 11:44 AM
Senior Member
 
Bigmike17's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Fort Worth, TX
Posts: 557
Garage
Default

Quote:
Originally Posted by newj64 View Post
Sorry if it's in your signature, I can't see them from mobile. What year and do you have 02 sensors plugged in?
Per his signature it is a '17 Magnum.

2014 Cross Country Tour
Freedom Performance exhaust, Lloydz VFC and a Lloydz Intake/filter, Lloydz ATS.
Bigmike17 is offline  
post #5 of 15 (permalink) Old 05-23-2017, 12:16 PM
Senior Member
 
visionjohnny's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: minnesota
Posts: 12,949
Default

Have you unplugged your 02's.
If so plug them back in and code should go away. They say if you want the 02's unplugged on 16 and 17 models. UN hook the black wire

2008 Vision
Mpls, MN.

Please add your state and model of bike you have. Click user CP @ top of page and then far left click edit signature. Thanks
visionjohnny is offline  
post #6 of 15 (permalink) Old 05-23-2017, 12:45 PM
Senior Member
 
Honda East Toledo's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Maumee, Ohio
Posts: 1,986
Garage
Default

2016+ are a lot more sensitive then the older bikes, the bike knows what is going on or what has been done to it.


(419) 891-1230 ext 235
(877)-437-1631


http://www.hondaeasttoledo.com
http://www.hondaeastsuperstore.com
Like us on Facebook
Follow us on Twitter!
Honda East Toledo
Indian Of Toledo
1230 Conant St.
Maumee, Ohio 43537
Honda East Toledo is offline  
post #7 of 15 (permalink) Old 05-23-2017, 06:38 PM
Senior Member
 
newj64's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Rhode Island
Posts: 328
Default

You could try O2 sensor optimizers, that would be like unplugging the O2 sensors
newj64 is offline  
post #8 of 15 (permalink) Old 05-24-2017, 10:05 AM Thread Starter
Member
 
tcrider's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 55
Default

Everybody points towards the O2 sensors, But I would like to know what the code means. Here is a recap....


Mine is a '17 magnum. I did unplug the sensors a few months ago, and realized the code and check engine light would be on, so I plug them back in. code and light went away. A few weeks ago light came back, this time I didn't touch anything, dealer blamed my debaffled exhaust for making the ECU think I have a Stage 1 kit ( which I don't) That time the light went away before I got to the dealer. Third time light came back (still on) and I saved the code, " ERR 0 3 520210". Yesterday I re-check battery connections and unplug the black cable from the sensors and re plug the rest to harness. I have not ride it yet, but I hope this solves my problem.
I would love to get me a site where I can go to check codes.
Thanks again for all your inputs.

Ride Safe.
2017 magnum
2008 vulcan 900(sold)
palm beach, fl.
tcrider is offline  
post #9 of 15 (permalink) Old 05-24-2017, 10:23 AM
Lifetime Premium
 
depot picker's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Somewhere. Wherever.
Posts: 2,313
Default

If you google ERR 0 3 520210 there is an Indian error code list available. 520210 is in the list as an Oxygen sensor fault. The 0 and the 3 provide greater detail.
depot picker is offline  
post #10 of 15 (permalink) Old 05-24-2017, 11:14 AM Thread Starter
Member
 
tcrider's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 55
Default

Thanks Depot, That is what I wanted to know. Although, my sensors have been plugged in last two times the light came on.

Ride Safe.
2017 magnum
2008 vulcan 900(sold)
palm beach, fl.
tcrider is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Victory Forums - Victory Motorcycle Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome