Radio problem - Victory Forums - Victory Motorcycle Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
post #1 of 14 (permalink) Old 06-06-2015, 12:13 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: May 2014
Location: Laurel, MD
Posts: 63
Default Radio problem

Whenthe bike is started the radio cannot find any radio station the only thing that i can get is static, but if turn the bike off and use the accessory position of the switch i can hear all stations without a problem. Need advice to identify the problem

2014 XCT, Utopia Backrest, Guard Dawg, Longhorn brake pedal, ISO Longhorn shifter, Arlen Ness gas cap, VM-1 Cams, Lloydz ATS, Lloydz air filter, PCV, Madstad Windshield, Victory HID, Vance & Hines Hi-output. 118/120 Dyno tuned by Kyle.
Jlvazquez6 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 14 (permalink) Old 06-06-2015, 12:19 PM
Lifetime Premium
 
LILMAGS500's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Peoples Republic of Massachusetts
Posts: 9,684
Garage
Default

Strange , like you are getting some form of interference from the motor perhaps .

2014 Cross Country
2014 XC , Lloyds A/F , Timing Wheel +4 , PCV , Miller Mufflers , 1/4 Turn Throttle Ring , Dyno Tuned by KMC Powersports 98HP 113 TQ
LILMAGS500 is offline  
post #3 of 14 (permalink) Old 06-06-2015, 12:22 PM
Lifetime Premium
 
LILMAGS500's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Peoples Republic of Massachusetts
Posts: 9,684
Garage
Default

J. not to hijack your thread , but when I am listening to my ipod in the saddlebag and I stop for gas or to go into the store , when I come out it show AUX and I cant get the ipod to play again until I disconnect it , and plug it back in . A pain in the ass to say the least .

2014 Cross Country
2014 XC , Lloyds A/F , Timing Wheel +4 , PCV , Miller Mufflers , 1/4 Turn Throttle Ring , Dyno Tuned by KMC Powersports 98HP 113 TQ
LILMAGS500 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 14 (permalink) Old 06-06-2015, 12:31 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: May 2014
Location: Laurel, MD
Posts: 63
Default

I found thr problem but i do not know how to fixed i have installed 2 led driving lights using the switched power inside the fairing the lights work ok. I disconected the lights and the radio is working perfectly reconected the lights straight to the battery and the radio has the problem again

2014 XCT, Utopia Backrest, Guard Dawg, Longhorn brake pedal, ISO Longhorn shifter, Arlen Ness gas cap, VM-1 Cams, Lloydz ATS, Lloydz air filter, PCV, Madstad Windshield, Victory HID, Vance & Hines Hi-output. 118/120 Dyno tuned by Kyle.
Jlvazquez6 is offline  
post #5 of 14 (permalink) Old 06-06-2015, 10:03 PM
Lifetime Premium
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 607
Default

My radio works fine on FM however the AM I can only have on for a few minutes, then I get a high pitched whine that makes it impossible to listen to. I've been watching Ebay hoping to find one. in your case you know what's causing the issue. I'm betting someone here can help

Joseph

2012 XCT (HOOPTIE)

Last edited by joseph; 06-06-2015 at 10:11 PM.
joseph is offline  
post #6 of 14 (permalink) Old 06-06-2015, 10:19 PM
Lifetime Premium
 
Travis P's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,498
Default

What is AM radio??!? I thought that died in the 80's.....
Travis P is offline  
post #7 of 14 (permalink) Old 06-07-2015, 04:43 PM
Lifetime Premium
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 607
Default

Travis.. AM may outlive FM with FM is being automated in so many markets. At Least with Am I can listen to some news. No matter which I would like all the features on my Hooptie to work for the most part.

Joseph

2012 XCT (HOOPTIE)
joseph is offline  
post #8 of 14 (permalink) Old 06-07-2015, 05:40 PM
Senior Member
 
8BallHammer's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Niles MI
Posts: 1,347
Garage
Default

Quote:
Originally Posted by LILMAGS500 View Post
J. not to hijack your thread , but when I am listening to my ipod in the saddlebag and I stop for gas or to go into the store , when I come out it show AUX and I cant get the ipod to play again until I disconnect it , and plug it back in . A pain in the ass to say the least .

J, my bike does the same thing and when I was at the cam party last month KevinX told me it was the cable from the fairing to the bags going bad.This really bites because when I got my XC I bought both cables and then found out I already had the cable that is going bad(fairing to bags)... I bought it for $100 and sold it for $50, never even used it

2013 AF Green Crossed Country
TriOval slip ons
Lloydz VM-1 DR Cams
Lloydz PTS +4 degrees
PC V
Lloydz air filter
1/4 turn throttle
99.7 HP/107.2TQ


Now you know how I've felt for the last 8 years:D
8BallHammer is offline  
post #9 of 14 (permalink) Old 06-07-2015, 07:23 PM
Lifetime Premium
 
LILMAGS500's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Peoples Republic of Massachusetts
Posts: 9,684
Garage
Default

I wonder if its covered under warranty , only had my bike 8 months , and 5 of those months we had 7' of snow on the ground !!!!!

2014 Cross Country
2014 XC , Lloyds A/F , Timing Wheel +4 , PCV , Miller Mufflers , 1/4 Turn Throttle Ring , Dyno Tuned by KMC Powersports 98HP 113 TQ
LILMAGS500 is offline  
post #10 of 14 (permalink) Old 06-07-2015, 08:02 PM
Lifetime Premium
 
Travis P's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,498
Default

I listen to the news on cellphone via the radio... No need for AM radio.
Travis P is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Victory Forums - Victory Motorcycle Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome