HELP! 2013 XCT No power being transferred in any gear. - Victory Forums - Victory Motorcycle Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
post #1 of 45 (permalink) Old 08-28-2014, 08:33 AM Thread Starter
Member
 
gmaxx's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Woodbridge, Virginia
Posts: 63
Garage
Default HELP! 2013 XCT No power being transferred in any gear.

Not sure how to say it, so I'll start with my set up and problems. Please let me know what it is. If it's covered by warranty. If not the general cost of having a local shop fix.

"Vicky" my baby!
2013 XCT
Lloydz high air flow filter.
Ness Big Honkers
PVC
25K miles.
1 year old Aug. 8th 2014

About a month ago maybe a little longer. I started noticing her slipping gears. This then progress to seemly losing her get up and go a highway speeds. Last weekend on a group ride to Atlantic city she had major problems keeping up even with much smaller 900's and the likes. This lost of power has gotten worse. As of today riding into work a 35 miles commute all highway. She completely lost power literally in any gear. She was barely able to maintain 40-50 miles an hour. I ended up putting my flashers on and riding the slow lane or shoulder till I could get off the highway. I barely made into work with her and praying she gets me home so I can get her the help she needs. Please help!

Gmaxx
2013 XCT
PCV
Lloydz Air Filter
Ness Big Honkers Pipes
gmaxx is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 45 (permalink) Old 08-28-2014, 08:42 AM
Lifetime Premium
 
Motorbikerx's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Gold Coast, Australia.
Posts: 8,651
Garage
Default

Quote:
Originally Posted by gmaxx View Post
Not sure how to say it, so I'll start with my set up and problems. Please let me know what it is. If it's covered by warranty. If not the general cost of having a local shop fix.

"Vicky" my baby!
2013 XCT
Lloydz high air flow filter.
Ness Big Honkers
PVC
25K miles.
1 year old Aug. 8th 2014

About a month ago maybe a little longer. I started noticing her slipping gears. This then progress to seemly losing her get up and go a highway speeds. Last weekend on a group ride to Atlantic city she had major problems keeping up even with much smaller 900's and the likes. This lost of power has gotten worse. As of today riding into work a 35 miles commute all highway. She completely lost power literally in any gear. She was barely able to maintain 40-50 miles an hour. I ended up putting my flashers on and riding the slow lane or shoulder till I could get off the highway. I barely made into work with her and praying she gets me home so I can get her the help she needs. Please help!
Slipping gears you say???? Clarify please
At first thought you were describing a slipping clutch but further in your post I get the impression your seriously lacking power.
25k well yr fuel filters due to be changed, I know cos I've just done mine tonight. And it was quite dirty....still flowing fuel ok but.
Itll be intetesting to see how others interpret your problem

Victory Vegas 2010
Lloydz 109"cube big bore
" " 495 cams
" " TorqueTubes
" " timing wheel @4 deg.
" " Primary plate
" " IAV
RPW Slash pipes
PCV
Progressive 465 rear shock
Kingpin USD Forks
18" XC front wheel
1 3/4" 'Burleigh Bars'
Stebel air horn
12.106 @110.90mph
114/123

Victory Cross Country 2010 (106)
Lloyds air filter
" " VM1 Cams
Home gutted exhaust
Maximus
Both tuned by [email protected] Dyno
110/116

Gold Coast
Australia
Motorbikerx is offline  
post #3 of 45 (permalink) Old 08-28-2014, 08:47 AM
Lifetime Premium
 
LILMAGS500's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Peoples Republic of Massachusetts
Posts: 9,684
Garage
Default

Is the check engine light on ? This could be as simple as a clogged air filter or fuel filter as MBX mentioned .... Is it bucking or missing at all ?

2014 Cross Country
2014 XC , Lloyds A/F , Timing Wheel +4 , PCV , Miller Mufflers , 1/4 Turn Throttle Ring , Dyno Tuned by KMC Powersports 98HP 113 TQ
LILMAGS500 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 45 (permalink) Old 08-28-2014, 08:49 AM
Lifetime Premium
 
LILMAGS500's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Peoples Republic of Massachusetts
Posts: 9,684
Garage
Default

Also , make sure your battery terminals are TIGHT and CLEAN !

2014 Cross Country
2014 XC , Lloyds A/F , Timing Wheel +4 , PCV , Miller Mufflers , 1/4 Turn Throttle Ring , Dyno Tuned by KMC Powersports 98HP 113 TQ
LILMAGS500 is offline  
post #5 of 45 (permalink) Old 08-28-2014, 08:52 AM Thread Starter
Member
 
gmaxx's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Woodbridge, Virginia
Posts: 63
Garage
Default

Let me step back a minute. The engine is running strong. It's just not transferring that power to for lack of better way of saying it to the wheel. When I referred to the slipping of gear early on. I meant there were times when I was in local non highway traffic 1 to 2 to 3 gear I've had her slip into neutral before going to 2 completely.

Gmaxx
2013 XCT
PCV
Lloydz Air Filter
Ness Big Honkers Pipes
gmaxx is offline  
post #6 of 45 (permalink) Old 08-28-2014, 08:54 AM
Senior Member
 
DillPickle311's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Clinton, Mississippi
Posts: 1,638
Default

May sound crazy but check your battery voltage. A bad battery could make a perfectly good machine perform this way.

Next, you could definitely be having a fuel flow problem as mentioned... anything from fuel filters to clogged injectors. Good luck!

Quote:
It's just not transferring that power to for lack of better way of saying it to the wheel.
Check torque on main drive to belt.
DillPickle311 is offline  
post #7 of 45 (permalink) Old 08-28-2014, 08:58 AM
Super Moderator
 
broggyr's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Naugatuck, CT
Posts: 6,368
Garage
Default

So is the engine running normally and not transferring power, or does the motor seem like it has lost power?



2013 XCT, Boardwalk Blue w/ Vicwrapz
S&S Cams, Lloydz filter & ATS +3, PCV, UD pulley, Alto Red Eagle clutch plates
Madstad Windshield, 5000K HID, TriOvals, Memphis Shields wings, Ultimate seat
JVC KD-X35MDT, PBR300X4, Polk DB6502, DaytonAudio ND140-4 rear
HyperLites, LED driving lights, Lloydz dyno 105+H and 117+T
Arlen Ness blinkers, KlockWerks KlipHanger bars, Avon grips

Spectro Golden 4 20w40 for Victory L.SG424, Kury Sabertooth LEDs
THE FEW, THE PROUD, THE OBSCURE. TTWFO2
broggyr is offline  
post #8 of 45 (permalink) Old 08-28-2014, 09:02 AM
Lifetime Premium
 
LILMAGS500's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Peoples Republic of Massachusetts
Posts: 9,684
Garage
Default

Sounds to me like you clutch is smoked ... It is probably slipping giving you the feeling of it being in neutral , because it is not holding tight and under a load it is slipping , the engine runs strong but you aren't going anywhere ...

2014 Cross Country
2014 XC , Lloyds A/F , Timing Wheel +4 , PCV , Miller Mufflers , 1/4 Turn Throttle Ring , Dyno Tuned by KMC Powersports 98HP 113 TQ
LILMAGS500 is offline  
post #9 of 45 (permalink) Old 08-28-2014, 09:03 AM
Lifetime Premium
 
depot picker's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Somewhere. Wherever.
Posts: 2,313
Default

Most certainly the clutch is cable is out of adjustment. It should have been addressed promptly.
depot picker is offline  
post #10 of 45 (permalink) Old 08-28-2014, 09:22 AM Thread Starter
Member
 
gmaxx's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Woodbridge, Virginia
Posts: 63
Garage
Default

Yes the engine is running strong as heck. I'm just not going anywhere.

Gmaxx
2013 XCT
PCV
Lloydz Air Filter
Ness Big Honkers Pipes
gmaxx is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Victory Forums - Victory Motorcycle Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome