Sputtering at high RPM's - Victory Forums - Victory Motorcycle Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
post #1 of 15 (permalink) Old 05-31-2015, 09:20 PM Thread Starter
Senior Member
 
rumblebox's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Victoria, TX
Posts: 290
Garage
Default Sputtering at high RPM's

At WOT, the bike starts stammering and losing power around 4800rpms. It happenens with or without the auto-tuner engaged. When the tuner is engaged, it stays right at 12.8 AFR like commanded. It has a fresh fuel pump, and I keep the torque tube filters clean too. The only thing i can think of are new plugs and wires. What's the widest plug gap you guys run without running into issues? I'm using the factory recommended gap right now. It is a stock 100 with torque tubes and a bassani road rage.

2007 Hammer, lowered, Bassani 2:1(updated), torque tubes, Dobeck AFR+.
2000 Firebird Formula, 6.0L, LS3 heads, etc, etc, etc, - SOLD
HM3(FMF) - 3/7 Lima Co. 2010 Helmand, Afghanistan

Last edited by rumblebox; 05-31-2015 at 09:24 PM.
rumblebox is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 15 (permalink) Old 05-31-2015, 11:00 PM
Lifetime Premium
 
Motorbikerx's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Gold Coast, Australia.
Posts: 8,647
Garage
Default

you sure its not the limiter?...got a tach to verify the revs?

Victory Vegas 2010
Lloydz 109"cube big bore
" " 495 cams
" " TorqueTubes
" " timing wheel @4 deg.
" " Primary plate
" " IAV
RPW Slash pipes
PCV
Progressive 465 rear shock
Kingpin USD Forks
18" XC front wheel
1 3/4" 'Burleigh Bars'
Stebel air horn
12.106 @110.90mph
114/123

Victory Cross Country 2010 (106)
Lloyds air filter
" " VM1 Cams
Home gutted exhaust
Maximus
Both tuned by [email protected] Dyno
110/116

Gold Coast
Australia
Motorbikerx is offline  
post #3 of 15 (permalink) Old 05-31-2015, 11:02 PM
Lifetime Premium
 
Travis P's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,498
Default

What gear are you in when this happens?
Travis P is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 15 (permalink) Old 05-31-2015, 11:07 PM Thread Starter
Senior Member
 
rumblebox's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Victoria, TX
Posts: 290
Garage
Default

Quote:
Originally Posted by Travis P View Post
What gear are you in when this happens?
2nd gear is the only time i notice it.

Quote:
Originally Posted by Motorbikerx View Post
you sure its not the limiter?...got a tach to verify the revs?
There's a distinct difference. It still accelerates when it happens.

2007 Hammer, lowered, Bassani 2:1(updated), torque tubes, Dobeck AFR+.
2000 Firebird Formula, 6.0L, LS3 heads, etc, etc, etc, - SOLD
HM3(FMF) - 3/7 Lima Co. 2010 Helmand, Afghanistan
rumblebox is offline  
post #5 of 15 (permalink) Old 05-31-2015, 11:36 PM
Lifetime Premium
 
BP6666VR's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: World Citizen = A peaceful and peacemaking individual, both in daily life and contacts with others
Posts: 5,950
Default

Do you have a timing wheel?
Is the PC5 set also for timing ?
I had similar issues, but i changed base map and she runs much better now?

JACKPOT 2013 orange MADNESS :-) *HOH-VM1-DR*TachoMeter*PowCom-5*AutoTune*ATS*TorTube & (IAC) & nitro*Swept exhaust*LYNDALL & EBC brakes Front & Rear*Stainless Beads*Fwd Contr 4" *2 x Bad Boy Air Horn*Seven Color Lizard*NGK plugs*Blue Spark Plug Wir*Victory Oil*KN Oil filter*Oil Analysis*Clutch Cover*Kickst Repl Rubb*Invisble-A-Key*L.E.D. Batt. Gauge*Pulsating Brake Light*VictoryHID*Lice Bracket OVAL*BoltKit-Chrome*

Cross Country Tour 2014 [B]
BP6666VR is offline  
post #6 of 15 (permalink) Old 06-01-2015, 02:10 AM
Lifetime Premium
 
Motorbikerx's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Gold Coast, Australia.
Posts: 8,647
Garage
Default

Quote:
Originally Posted by rumblebox View Post
2nd gear is the only time i notice it.



There's a distinct difference. It still accelerates when it happens.
ok..but do you have a tach to verify the revs it's occuring at?
and is it going through then beyond the miss as it accelerates?
at what revs is your limiter cutting in then?

Also if you have any suspicion of plugs just whack a new set in and that'll cross that off the list.
In a dark garage is there any sign of spark leakage around the wires, can you touch them with the back of your hand without getting a zap?

Victory Vegas 2010
Lloydz 109"cube big bore
" " 495 cams
" " TorqueTubes
" " timing wheel @4 deg.
" " Primary plate
" " IAV
RPW Slash pipes
PCV
Progressive 465 rear shock
Kingpin USD Forks
18" XC front wheel
1 3/4" 'Burleigh Bars'
Stebel air horn
12.106 @110.90mph
114/123

Victory Cross Country 2010 (106)
Lloyds air filter
" " VM1 Cams
Home gutted exhaust
Maximus
Both tuned by [email protected] Dyno
110/116

Gold Coast
Australia

Last edited by Motorbikerx; 06-01-2015 at 02:15 AM.
Motorbikerx is offline  
post #7 of 15 (permalink) Old 06-04-2015, 10:25 AM
Lifetime Premium
 
Bucky5454's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Ft. Rucker, AL
Posts: 117
Garage
Send a message via Yahoo to Bucky5454
Default

That is odd that its happening only in 2nd gear. I would suspect the plugs and wires first. I don't know if increasing the gap would change much. Next I would check fuel pressure your bike should have a schrader valve that you can hook up to check the fuel pressure. Last would be coils. Still don't understand why it is only occuring in 2nd gear.

US Army RETIRED

2015 Victory Magnum Ness
Mini Apes
Lid Speakers
Back Rest

2012 Victory Highball
Stage 1 Swept
Vic Cruise Control
MBW Rear Turn Signal
Curved Swingarm mounted Lic Plate
Stebel 139db Air Horn
Bags
Bucky5454 is offline  
post #8 of 15 (permalink) Old 06-04-2015, 11:43 AM
Senior Member
 
visionjohnny's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: minnesota
Posts: 12,947
Default

I'm guessing its the auto tune. If it was bad plugs or wires or coils it would happen in all gears.
You Might be even hitting the rev limiter and thats making it cut out
If you don't have a tack then your just guessing

2008 Vision
Mpls, MN.

Please add your state and model of bike you have. Click user CP @ top of page and then far left click edit signature. Thanks
visionjohnny is offline  
post #9 of 15 (permalink) Old 06-04-2015, 10:08 PM Thread Starter
Senior Member
 
rumblebox's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Victoria, TX
Posts: 290
Garage
Default

I only notice it in 2nd gear, because it raps out so quickly in 1st, and i never go fast enough to get to the top of 3rd

Yes i have a tach.

It happens regardless if the autotuner is installed.

I'm betting i have worn out plugs or a weak coil. I doubt I'm low on fuel pressure, because it doesnt go lean. If i had an actual spark leak, it would misfire under heavy load at low RPM's.

Im going to check the fuel pressure and replace the plugs/wires as a start. I also might put the wideband on the other header to make sure i don't have a bad injector.

2007 Hammer, lowered, Bassani 2:1(updated), torque tubes, Dobeck AFR+.
2000 Firebird Formula, 6.0L, LS3 heads, etc, etc, etc, - SOLD
HM3(FMF) - 3/7 Lima Co. 2010 Helmand, Afghanistan

Last edited by rumblebox; 06-04-2015 at 10:22 PM.
rumblebox is offline  
post #10 of 15 (permalink) Old 06-04-2015, 10:29 PM Thread Starter
Senior Member
 
rumblebox's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Victoria, TX
Posts: 290
Garage
Default

If i remember, I'll take a video tomorrow.

2007 Hammer, lowered, Bassani 2:1(updated), torque tubes, Dobeck AFR+.
2000 Firebird Formula, 6.0L, LS3 heads, etc, etc, etc, - SOLD
HM3(FMF) - 3/7 Lima Co. 2010 Helmand, Afghanistan
rumblebox is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Victory Forums - Victory Motorcycle Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome