blinkers WTF?! - Victory Forums - Victory Motorcycle Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
post #1 of 13 (permalink) Old 08-16-2011, 07:12 PM Thread Starter
Senior Member
 
kidwell03's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: hEL PASO, TX
Posts: 190
Default blinkers WTF?!

I bought a pair of aftermarket rear blinkers today. Got home took old ones off put one of the new ones on, blinked once and dead??? Rewired old blinker on..works, tried the other new one..nothing??!! So my bright idea was to test it on my car, touched new blinker on car battery and it lit up like a christmas tree. rewired it back on bike...nothing WTF! Am I missing something here???

new blinkers im trying to use: BikeMaster Mini Stalk Turn Signals V-Shaped

Designed for use with 12 Volt motorcycle electrical systems
Short stalk marker light turn signals with V-Shaped lens
Single filament bulbs
Two wire system
Black/White wire = Negative
Black wire = Positive

and link http://www.motorcyclegear.com/parts/...n_signals.html

2005 Vegas 8 Ball (MY BABY)
1996 Honda Shadow, cut, sawed, hard tail, ratted bobber (WHITE TRASH Build)
2011 XC -Destroyed by a kids Chevy Cruze
2012 XC
2002 HD Electra Glide Classic sold

Last edited by kidwell03; 08-16-2011 at 07:17 PM.
kidwell03 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 (permalink) Old 08-17-2011, 07:23 AM
Senior Member
 
handyhoward's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: FL
Posts: 545
Garage
Default

Quote:
Originally Posted by kidwell03 View Post
I bought a pair of aftermarket rear blinkers today. Got home took old ones off put one of the new ones on, blinked once and dead??? Rewired old blinker on..works, tried the other new one..nothing??!! So my bright idea was to test it on my car, touched new blinker on car battery and it lit up like a christmas tree. rewired it back on bike...nothing WTF! Am I missing something here???

new blinkers im trying to use: BikeMaster Mini Stalk Turn Signals V-Shaped

Designed for use with 12 Volt motorcycle electrical systems
Short stalk marker light turn signals with V-Shaped lens
Single filament bulbs
Two wire system
Black/White wire = Negative
Black wire = Positive

and link http://www.motorcyclegear.com/parts/...n_signals.html
Here's where a multimeter comes in handy... it seems that the new lights require a full 12 volts (probably at least 9) to operate and the stock lights are rated at fewer volts. Test the wires using a multimeter and find out how many volts are getting to the end of the wires... or try it your way using the new lights vs the old lights, but with the engine running.

Handy

2013 Indian Vintage Chief FE... #7 of 25

2011 Victory Vision Tour Premium...
handyhoward is offline  
post #3 of 13 (permalink) Old 08-17-2011, 09:48 AM Thread Starter
Senior Member
 
kidwell03's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: hEL PASO, TX
Posts: 190
Default

Quote:
Originally Posted by handyhoward View Post
Here's where a multimeter comes in handy... it seems that the new lights require a full 12 volts (probably at least 9) to operate and the stock lights are rated at fewer volts. Test the wires using a multimeter and find out how many volts are getting to the end of the wires... or try it your way using the new lights vs the old lights, but with the engine running.
hmm...Im going to exchange them today, and try the new ones out with bike running. Let ya know how it turns out

2005 Vegas 8 Ball (MY BABY)
1996 Honda Shadow, cut, sawed, hard tail, ratted bobber (WHITE TRASH Build)
2011 XC -Destroyed by a kids Chevy Cruze
2012 XC
2002 HD Electra Glide Classic sold
kidwell03 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 13 (permalink) Old 08-17-2011, 07:40 PM Thread Starter
Senior Member
 
kidwell03's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: hEL PASO, TX
Posts: 190
Default

Well exchanged the blinkers today, installed them and the same issue...nothing. started the scoot and placed the blinker on and nothing. Reinstalled the old blinkers and they work. I'm still baffled!

2005 Vegas 8 Ball (MY BABY)
1996 Honda Shadow, cut, sawed, hard tail, ratted bobber (WHITE TRASH Build)
2011 XC -Destroyed by a kids Chevy Cruze
2012 XC
2002 HD Electra Glide Classic sold
kidwell03 is offline  
post #5 of 13 (permalink) Old 08-17-2011, 08:25 PM
Lifetime Premium
 
Tarzan's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Chandler,Az.
Posts: 977
Default

You might need a load equalizer.I had this issue when I removed my rear signals and installed tsukayu strong bags with built in led's.Although on mine, I had too remove the load equalizer because they would blink once and stay on.
If those lights aren't led's, then I'm not sure what the problem is.Maybe bad wiring inside the light.

'14 Ness XC
Tarzan is offline  
post #6 of 13 (permalink) Old 08-17-2011, 08:31 PM Thread Starter
Senior Member
 
kidwell03's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: hEL PASO, TX
Posts: 190
Default

Well now the whole left side front and back are not blinking, this sucks!
checked fuse, headlight, horn and right side working fine.

Well after doing some searching on the site, sounds like I may need a ACM. I was looking at a few off of http://www.phatperformanceparts.com/...p/ats-03-c.htm
but I'm really not sure which I need, can someone help a bro out.

2005 Vegas 8 Ball (MY BABY)
1996 Honda Shadow, cut, sawed, hard tail, ratted bobber (WHITE TRASH Build)
2011 XC -Destroyed by a kids Chevy Cruze
2012 XC
2002 HD Electra Glide Classic sold

Last edited by kidwell03; 08-17-2011 at 10:28 PM.
kidwell03 is offline  
post #7 of 13 (permalink) Old 08-18-2011, 09:59 AM
Lifetime Premium
 
NOEMTZ's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: TEXAS
Posts: 1,566
Garage
Default

Quote:
Originally Posted by kidwell03 View Post
Well now the whole left side front and back are not blinking, this sucks!
checked fuse, headlight, horn and right side working fine.

Well after doing some searching on the site, sounds like I may need a ACM. I was looking at a few off of http://www.phatperformanceparts.com/...p/ats-03-c.htm
but I'm really not sure which I need, can someone help a bro out.
If you have determined that the ACM is in fact the problem......I believe the only one that will work on your bike is Part # 4011713.
It does a lot more then just cancel your sigs.

If the above is what you need ....I carry them in stock.

www.noemtz.com
Parts & Accessories, Grips, Pegs,Tail Lights, Clear Signal Lenses, Clutch Cable Repair Kits, Custom Tank Badges, Brake Pads, Led Conversions and installation, 12 Volt Adaptors, Chrome, Dyna Beads Wheel Balancing, Heel Blades, Kickstand extensions and much more!

"I Would Rather Die On My Feet, Than Live On My Knees...Emiliano Zapata - 1910"
I DONT PICK SIDES, GO WITH THE FLOW, OR PUT UP WITH BULLSHIT.
I RELY SOLELY ON MYSELF, BEAUSE I HAVE MY OWN BACK. NOEMTZ - 2010
NOEMTZ is offline  
post #8 of 13 (permalink) Old 08-18-2011, 01:41 PM
Member
 
muzz1447's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Scranton,Pa
Posts: 94
Garage
Default

simple fix this happened to me ! bought 12v after market blinkers and the same problems, so then i went to lowes or homedepot and replaced the bulb with a lower voltage bulb works great now >>> good luck
muzz1447 is offline  
post #9 of 13 (permalink) Old 08-18-2011, 02:26 PM Thread Starter
Senior Member
 
kidwell03's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: hEL PASO, TX
Posts: 190
Default

Quote:
Originally Posted by NOEMTZ View Post
If you have determined that the ACM is in fact the problem......I believe the only one that will work on your bike is Part # 4011713.
It does a lot more then just cancel your sigs.

If the above is what you need ....I carry them in stock.
Yeah I think I've come to that conclusion. Checked all wires this morning no breaks. How fast is shipping? Now when I wire the new blinker (12v regular bulb)
to the right side no blink, tried it with bike running, road around parking lot still no blink but when I install the old one it works. I know for a fact the new blinkers are good.

2005 Vegas 8 Ball (MY BABY)
1996 Honda Shadow, cut, sawed, hard tail, ratted bobber (WHITE TRASH Build)
2011 XC -Destroyed by a kids Chevy Cruze
2012 XC
2002 HD Electra Glide Classic sold
kidwell03 is offline  
post #10 of 13 (permalink) Old 08-18-2011, 02:29 PM Thread Starter
Senior Member
 
kidwell03's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: hEL PASO, TX
Posts: 190
Default

Quote:
Originally Posted by muzz1447 View Post
simple fix this happened to me ! bought 12v after market blinkers and the same problems, so then i went to lowes or homedepot and replaced the bulb with a lower voltage bulb works great now >>> good luck
I'll check that out, thanks

2005 Vegas 8 Ball (MY BABY)
1996 Honda Shadow, cut, sawed, hard tail, ratted bobber (WHITE TRASH Build)
2011 XC -Destroyed by a kids Chevy Cruze
2012 XC
2002 HD Electra Glide Classic sold
kidwell03 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Victory Forums - Victory Motorcycle Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome