11 8 ball cuts out at full throttle - Victory Forums - Victory Motorcycle Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
post #1 of 12 (permalink) Old 09-19-2013, 03:42 PM Thread Starter
Junior Member
 
Tjb101084's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 13
Default 11 8 ball cuts out at full throttle

I have owned a 2011 8 ball for about 5 months now. Purchased with 2k miles and am now at 6.5k. Its all stock performance wise and am running the black turn down exhaust. Twice now will on the freeway at WOT I have felt the engine cut out. It does this very quick but enough to notice something happened. Could this be a back fire or fuel issue? Thanks
Tjb101084 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 12 (permalink) Old 09-19-2013, 03:45 PM
Senior Member
 
SilentUnicorn's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Vermont
Posts: 580
Default

Rev limiter? It does come up pretty quick.

m

'12 Vegas, 78 Bonneville, 69 BSA project.
SilentUnicorn is offline  
post #3 of 12 (permalink) Old 09-19-2013, 03:50 PM Thread Starter
Junior Member
 
Tjb101084's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 13
Default

No both time was in 6th gear maybe 3k rpm give or take. It happens as quick as a backfire "Pop its done" but no noise that I can tell "Im on the freeway so prob cant hear it anyway."
Tjb101084 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 12 (permalink) Old 09-19-2013, 03:52 PM Thread Starter
Junior Member
 
Tjb101084's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 13
Default

the first time it happened I thought the back tire broke loose for a quick sec like I hit oil or something. But this last time I knew for sure it was the motor that cut out. I aslo have only ever run 91 oct if that matters. Maybe I just need a tune
Tjb101084 is offline  
post #5 of 12 (permalink) Old 09-19-2013, 04:02 PM
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Mechanicsville VA
Posts: 73
Default

Do this first: replace the 40 amp breaker that's under the cover that covers the starter motor....you can get 40 amp breakers at pretty much any auto parts store for less than $5.00.
It's a known problem and sounds like your problem to me.
diamonbird is offline  
post #6 of 12 (permalink) Old 09-19-2013, 04:38 PM Thread Starter
Junior Member
 
Tjb101084's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 13
Default

Where is this exactly? I know where the starter is but what cover?
Tjb101084 is offline  
post #7 of 12 (permalink) Old 09-19-2013, 04:47 PM
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Mechanicsville VA
Posts: 73
Default

The black plastic cover on the left front side of the motor, right by your shifter. The breaker connects to the battery wire(red wire +).
If you can't find it you may want to get someone else to change it out for you.
diamonbird is offline  
post #8 of 12 (permalink) Old 09-19-2013, 05:47 PM
Senior Member
 
visionjohnny's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: minnesota
Posts: 12,946
Default

your not blipping the throttle are you? its a no no with our motors

2008 Vision
Mpls, MN.

Please add your state and model of bike you have. Click user CP @ top of page and then far left click edit signature. Thanks
visionjohnny is offline  
post #9 of 12 (permalink) Old 09-19-2013, 06:07 PM
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Mechanicsville VA
Posts: 73
Default

Johnny, where do you get this story about blipping the throttle?
I've been around Victory motorcycles since 2000 and most of the people I ride with ride Victory's and everybody blips their throttles from time to time, me also and we've never had an issue as long as there's nothing wrong with the tune on the bike....just asking not trying to start anything so please don't take it that way!
diamonbird is offline  
post #10 of 12 (permalink) Old 09-19-2013, 06:29 PM Thread Starter
Junior Member
 
Tjb101084's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 13
Default

Maybe not intentionally but when thinking about when these two occurrences happened it was during an acceleration that may have started with a quick shift. I may have unintentionally not release acceleration during the shift. But how would this cause the issue?

Also thank you regarding the amp location. I will take a look tonight but I should be able to find it.
Tjb101084 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Victory Forums - Victory Motorcycle Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome